torsdag den 12. november 2009

Rusland

Invitation til “Rusland” med efterfølgende diskussion om undergrundsteater og uafhængig scenekunst.

Den unge instruktør og dramatiker Cecilie Ullerup Schmidt, er lige nu aktuel med forestillingen “Rusland” på Københavns nye åbne scene NYAVENY, herefter kommer forestillingen til Århus og spiller på Entré Scenen d. 12. - 18. november, hverdage kl. 20, lør. kl. 17.

I den forbindelse er der d. 16. og/eller 17. nov. mulighed for en uformel snak med instruktøren, der er nyuddannet fra Giessen Institut for anvendt teatervidenskab i Tyskland.
Kom og hør om Cecilies vej uden om de etablerede skoler til kunstrådsstøtten.. Stil spørgsmål og bland jer i snakken om undergrundsteaterets mål og synet på de etablerede teatre..

Cecilie Ullerup Schmidt har modtaget støtte fra Kunstrådet og arbejder med et hold af professionelle kræfter bag scenen – men ser stadig sig selv som et vildskud....

- Hvad betyder det f.eks. at hun ikke har gået på en såkaldt teaterskole og ikke har en årelang uddannelse der bakker hendes titel som instruktør og dramatiker op?

Cecilie Ullerup Schmidt har været med i Xofia siden 2003 og været medskaber af "Død grød med fløde", "søs skal giftes" og "MitRum - shhh! hør lige på mig" på Vildskud. Desuden har hun været instruktørassistent for bl.a. Peter Langdal og Christian Lollike. Hun er nybagt kandidat fra moderne kultur på KU, har gået på Giessen Institut for Anvendt Teatervidenskab i Tyskland og er medlem af den tyske independent performancekollektiv Monster Truck (www.mostertrucker.de ), hvor hun selv står på scenen. Hun arbejder som dramaturg for Boris Nikitin og performer i duoen Chuck Morris og med koreograferne deufert+plischke (www.artistwin.de ). Hendes kendskab til den internationale performancescene går gennem byerne Basel, Bruxelles, Hamborg, Düsseldorf og København. Cecilie bor i Berlin.

Billetbestilling: 86190079 kl. 10 - 16
Normal: 110 kr.
Studerende: 55 kr.
Gruppe (minimum 10 personer): 30 kr.