tirsdag den 17. november 2009

Infomøde om julekalenderteater i hjertet af Århus

Teaterforeningen Nojazz vil tage julekalenderen og århusianerne ud af stuerne og sende nisse-TV live i Århus midtby i 2010. Nojazz inviterer til informations-møde og opfordrer alle århusianere til at møde op og støtte projektet.

Det bliver en live julekalender i 24 afsnit placeret på et centralt torv i Århus midtby, når NisseTVJulekalenderFjernsynsTeater løber af stablen i december næste år. Teaterforeningen Nojazz lægger op til at det skal være et unikt fælles projekt der skal samle århusianerne. Teaterforeningen har sammen med tegneren Ivar Gjørup, der står bag tegneserien Egoland i Politiken, taget initiativ til at begynde et samarbejde i Århus, hvor kulturinstitutioner, virksomheder og interessegrupper ved fælles hjælp skal sætte byens julekalender op.

- Det er utrolig vigtigt, at dette bliver et unikt fælles projekt for århusianerne, så det bliver en tradition der fortæller, at nu er julen kommet til Århus, samt at det bliver noget man samles om, taler om og har en mening om, siger projektleder Bjørn Brinch fra teaterforeningen Nojazz.

Visionen for julekalenderen er at overføre fjernsynets julekalender til teatermediet og dermed skabe en unik Århus historie. Ønsket er, at påbegynde en tradition for at der hvert år frem til Kulturby 2017 skal være julekalenderteater i Århus i december måned frem til juleaften.

- Julekalenderen er designet til at favne så bredt som muligt. Der bliver visuelle indtryk for de mindste, en fortælling og musik til de lidt større og en underfundig Gjørup/Egolandsk leg med ordene og et satirisk bid der taler til de voksne, fortæller Bjørn Brinch.

- Netop fordi intentionen med julekalenderen er at samle Århus opfordres lokale virksomheder, kulturinstitutioner, handelsdrivende og den almindelige århusianer til at støtte op omkring projektet. I samarbejde med lokale medier skal nisserne i julekalenderen gøres til en fælles begivenhed i børneinstitutioner, på skoler og på arbejdspladser.

- Det er vigtigt at så mange som muligt støtter op omkring projektet, dels for at det kan lade sig gøre, men i lige så høj grad for at gøre projektet til et fælles århusiansk projekt der hver dag op mod jul skal samle århusianerne, siger Bjørn Brinch og fortsætter:

- Projektet er en gadeteaterforestilling og er derfor uden entre, og derfor må vi tænke i alternativ finansiering. Her får vi brug for megen velvilje fra de lokale virksomheder og kulturinstitutioner, som vi meget gerne vil gøre til en del af projektet. Formålet er således ikke kun at samle byens borgere til forestillingerne, men også at involvere hele byen omkring tilblivelsen, slutter han.

Teaterforeningen Nojazz indkalder til informationsmøde om teaterjulekalenderen den 1. december kl. 16.00 i Studenterhuset, Nordhavnsgade 1, 8000 Århus C. Alle er velkomne.

Kontakt Bjørn Brinch ved teaterforeningen Nojazz på mobil 51 235 735, mail: bb(a)nojazz.dk

www.nissetv.dk