tirsdag den 4. august 2009

Bliv instruktør i Unge på Flugt

HVIS DU HAR LYST TIL…

* at give unge skoleelever en oplevelse for livet
* at lære at bruge teater som undervisningsredskab
* at nuancere flygtninge- og indvandrerdebatten
* at indgå i et energisk og målrettet team med noget på hjertet
* at påtage dig pædagogiske og organisatoriske udfordringer

… så er Unge På Flugt noget for dig!!!


HVAD ER UNGE PÅ FLUGT?

Unge På Flugt er et undervisningsprojekt, hvor skoleelever på egen krop oplever, hvad det vil sige at være flygtning. I et 24-timers ”live” rollespil spiller eleverne somaliske flygtninge og bliver – af Unge På Flugts instruktørgruppe – ledt igennem en simuleret flugt. En flugt, der bl.a. indebærer et møde med korruption, bureaukrati, sult, en flygtningelejr, grænseposter og den danske asylprocedure.

Unge På Flugts mål er at formidle viden, der kan skabe grobund for tolerance og forståelse mellem mennesker. Spillet ruster deltagerne til at forholde sig nuanceret og kritisk til flygtningeproblematikker.


HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE INSTRUKTØR I UNGE PÅ FLUGT?

I rollespillet er det instruktørgruppens opgave at spille med og mod deltagerne i forskellige roller. Gennem dine roller skal du som instruktør fremprovokere de følelser, som er knyttet til spillets forskellige sekvenser. At være instruktør kræver ingen skuespils-/rollespilserfaring – det kommer hen ad vejen. Men det er vigtigt, at du er engageret og kan tage ansvar.

Rollespillene afholdes i weekender, og som instruktør er du af sted fra fredag aften til søndag eftermiddag. Der afvikles ca. syv rollespil årligt, men det er helt frivilligt, hvor mange du deltager i.

Som instruktør får du naturligvis transporten betalt og fuld forplejning hele weekenden når du er "på flugt".


HVORDAN BLIVER JEG INSTRUKTØR?

Du bliver instruktør ved at deltage på Unge På Flugts instruktøruddannelse, som strækker sig over to weekender. Foruden indblik i rollespillets univers giver uddannelsen den fornødne pædagogiske og psykologiske indsigt, der kræves for at gennemføre gode rollespil.

Næste uddannelsesforløb er lørdag den 22. til søndag den 23. august og fredag den 28. til søndag den 30. august.

Den første weekend skal du selv igennem spillet som deltager, så du ved hvordan det er at gennemgå spillet. I den anden weekend er der workshop med teori og praktiske øvelser, hvor du lærer mere om spillet.

Herefter skal du i løbet af et år deltage i to rollespil, inden du er færdiguddannet som instruktør.


JEG ER INTERESSERET. HVAD GØR JEG SÅ?

Ring og få en snak med en erfaren instruktør og meld dig til uddannelsen. Du må også meget gerne ringe eller skrive hvis du er interesseret, men bare ikke lige kan de to weekender.

Du kan kontakte Bente på blivinstruktor(a)ungepaaflugt.dk eller 60 95 35 25.