onsdag den 10. december 2008

Sex, løgn og kontormøbler

Katapult præsenterer
Sex, løgn og kontormøbler

– stinkende, ætsende og særdeles kompromitterende samfundskritisk satire

Teatersæsonen for 2008 er ved at løbe ud. På Katapult har vi den ære at gøre det sammen med Claus Flygare, som med denne satiriske forestilling vil sprænge rammerne for politisk korrekthed, fornuft og borgerlig opfattelse. Der er tale om en ur-premiere her i Århus.

Hvor grøn bliver statsministeren, når det endelig gælder? Som Hulk eller bare som Kermit? Vil Naser Kahder sprænge Liberal Alliance og stifte et nyt parti. Hvor mange regeringsmedlemmer med flexlån vil vedtage hjælpepakker til sig selv? Hvor alvorligt er stofmisbruget på vores plejehjem, og kan man blive gift med sin fladskærm? Spørgsmålene hober sig op for det moderne menneske. Hvor skal man gå hen for at få svar?

Her kommer Claus Flygare ind i billedet. Han har for flere år siden dræbt tvivlen i sig selv, og foregiver at have svar på stort set alle spørgsmål. Han er især kendt for at have overlevet hippie-tiden og anvender i sin, mildest, talt bizarre solooptræden både aviscitater, filmindslag og kropsteater.

Det er et satirisk »one-man-show«, hvor Claus Flygare har den absolutte hovedrolle. Det er ham, der fyrer den af på scenen, hvor han er overladt til sig selv. Og det bliver samfundskritisk. Teatersalen bliver således rummet, hvor højaktuelle absurditeter bliver udtrykt som spørgsmål – spørgsmål som Claus Flygare selv vil svare på. For folk der godt kan lide at strække lattermusklerne, er forestillingen et must. Dem der overværer det sidder mange gange tilbage med en sær følelse af at have mødt en truet dyreart.

Claus Flygare er en garvet satiriker. Hans involvering i Danmarks Radios Den gode, den onde og den virkelig sjove er blot ét eksempel. Claus Flygare modtog i 2008 en Reumert, som årets dramatiker for forestillingen Fobi-skolen. Desuden er Claus Flygare repræsenteret i den daglige ledelse af Mammutteatret i København. Med andre ord – han er en aktiv og kendt person med mange erfaringer fra scenekunsten, tv og film.

For yderligere info og pressebilleder: http://aabnescene.katapult.dk/SexVold-og-Kontormoebler.asp og http://aabnescene.katapult.dk/pressebilleder.asp

Hvem: Instruktion: Tue Biering, medvirkende: Claus Flygare, foto: Per Morten Abrahamsen
Hvor: Katapult, Rosensgade 11, 8000 Århus C
Hvornår: 11.-13 december kl. 20.00 (lørdag kl. 16.30)
Hvor meget: 110,- / 85,- kr (rabat til studerende, unge under 26, pensionister og grupper på mindst 10 personer)
Hvordan: Billetter hos www.katapult.dk eller tlf. 8620 2699