torsdag den 20. november 2008

Offentligt møde om godsbanen

Quonga-note: Til dem der ikke ved det er Godsbanen et kulturhus som Århus er ved at etablere med produktionslokaler for udøvende kunstnere inden for billedkunst, litteratur og scenekunst. De skriver på deres hjemmeside at "Centerets faciliteter skal i vidt omfang være til rådighed for udøvende på alle niveauer", så hvis man mener at teater på vores niveau skal have stillet de nye fasciliteter til rådighed, så kan man møde op og sige sin mening her.

Produktionscenteret på Godsbanen – hvad sker der i den kommende tid?

I oktober 2008 blev der afholdt seks arrangementer under overskriften "12 til middag".
Mere end 50 personer fra forskellige miljøer deltog i disse arrangementer, der havde til formål at generere ideer og input til det kommende produktionscenter. De seks arrangementer var første fase i en længere brugerinddragelsesproces om produktionscenteret på Godsbanen.

Materialet fra middagene behandles i øjeblikket af Århus Kommune i samarbejde med Realdania og Århus Kommunes bygherrerådgivere.

Borgerinddragelse – offentligt møde!
Fase to i borgerinddragelsen afvikles i december 2008.

Torsdag d. 11. december 2008 kl. 19: Offentligt møde
Der afholdes et offentligt møde om det kommende produktionscenter på godsbanen. Mødet afholdes på Arkitektskolen Aarhus, Auditoriet, Nørreport 22, kl. 19.00.
Formålet er at informere om den hidtidige og fremtidige proces og præsentere et første oplæg til funktioner, faciliteter og indhold. Der vil ligeledes være mulighed for at fremsætte synspunkter.

Hvad sker i 2009?
I december '08 påbegynder Kulturforvaltningen og Teknik og Miljø udarbejdelsen af en indstilling til Byrådet.

Byrådsindstillingen skal blandt andet beskrive hvilke funktioner og faciliteter, det kommende produktionscenter skal indeholde. Indstillingen ventes behandlet af Århus Byråd i februar/marts 2009. I foråret 2009 – når Byrådet har behandlet sagen – udskrives en konkurrence om omdannelse af godsbanebygningen og det omkringliggende areal.

I løbet af 2009 vil der også blive særlig fokus på, hvordan det fremtidige produktionscenter skal organiseres.
Samtidig arbejdes der videre med at detailfastlægge funktioner og indhold i produktionscenteret. I denne fase vil der også ske brugerinddragelse.

Din mulighed for indflydelse
Ud over deltagelse i f.eks. 12-til-middag og det offentlige møde mv. er der altid mulighed for at kontakte Kulturforvaltningen med synspunkter og ideer vedrørende projektet. Skriv til Kulturforvaltningens hovedpostkasse: kultur(a)aarhus.dk

Hvem kunne ellers have glæde af denne mail?
Denne mail er bl.a. sendt til Kultursamvirkets medlemmer; samtlige deltagere på arrangementerne "12 til middag"; personer og institutioner, der deltog i godsbaneprocessen i 2004-2005; Århus Kommunes Kunstråd og Århus Kommunes Billedkunstudvalg; Kulturudvalgets medlemmer og medlemmer i den politiske styregruppe vedr. godsbanens indhold.
--> Videresend gerne denne mail til øvrige personer/ institutioner, der kunne have interesse i projektet.

Yderligere information
Husk at du kan holde dig løbende orienteret om projektet på www.godsbanen.dk

Med venlig hilsen

Ib Christensen
Kulturchef
Århus Kommune